Öppet landskap

Drömmaren

Edel, 50 år

Drömmen

Jag är ute i ett öppet och varmt landskap. Jag sitter vid ett stort och speciellt träd, nere vid vattenbrynet. Bladen på trädet skimrar i vackra, gyllene färger av strålarna från solen. Gräset är mjukt och skönt att sitta i. Jag lutar mig mot trädstammen och min blick vilar på himlen. Jag känner värmen och glädjen strömma genom mig.

Jag känner djup tacksamhet över livet och jag tackar från djupet av min själ. Jag ber att människor ska få uppleva detta, de behöver det.

Jag ser ut över vattnet, vattenytan glittrar i böljande harmoniska rörelser. Det är levande. Vattnet speglar allt det vackra runtomkring. Jag känner en stark kraft av kärlek och tacksamhet för att jag är en del av detta. Jag är omhuldad av värmen.
 

Tolkningen

Edel befinner sig ute i världen. Landskapet är hennes psykiska fält. Hon upplever det utan att det finns några hinder i vägen. Drömmaren har en öppen och kärleksfull inställning till omgivningen, vilket är ett starkt bevis på att hon har nått långt i sin emotionella och själsliga utveckling. Psyket är harmoniskt och välbalanserat.

Edel befinner sig i sitt rätta element, hon trivs i naturen, bland de jordiska elementen, det som växer och ger näring. I hennes närhet finns allt som behövs för tillväxt; vatten, jord ett ”stort och speciellt träd…”, vilket ger henne styrka och ”Bladen på trädet skimrar i vackra, gyllene färger av strålarna från solen”, symboliserande skapande krafter på jorden. Ljuset ger extra livskraft till drömmaren, som genom sin närkontakt med trädet och blicken riktad mot himlen placeras i det högsta elementet. ”Jag känner värmen och glädjen strömma genom mig”.

Drömmaren tänker på det jordiska livet och önskar att alla skall få ta del av hennes upplevelse. Samtidigt är hon bortom det profana, hon är i himlen och ser åter ut över omgivningen, där upptäcker hon att vattnet lever och ”… speglar allt det vackra runtomkring. Jag känner en stark kraft av kärlek och tacksamhet för att jag är en del av detta”.

Edels liv får genom metamorfosen en helt ny och högre mening bestående av liv, harmoni, kärlek och odödlighet. Hon är en del av alltet och känner stor kärlek till Skaparen, som belönar henne så rikligt. ”Jag är omhuldad av värmen”.

Symboler i drömmen

Alla kulörer i drömmen har en förklaring. De ljusa färgerna leder till mer positiva känslor, medan de mörka pekar på negativa.
Ett träd är en bild på den som drömmer. Lägg märke till hur trädet ser ut, dess ålder och hur det växer.
Himlen är en bild på människans möjligheter. Se på himlens färg och om den är molnfri eller ej.