Symbolens betydelse

Se symbolen i verkligheten

Se på vad symbolen beskriver i det vakna livet. Exempelvis ska du ut och resa och behöver packa en väska. Då måste du bestämma vad du ska ha med dig och vad som skall lämnas kvar. I drömmen betyder motsvarande sak, att ta känslomässiga beslut och göra det bästa av sitt liv. Känn efter vad som är viktigt att ha med framöver. Lämna gamla dåliga vanor och gå vidare i livet.

Huset är du själv

Huset handlar om dig, hur du ser på din ut- och insida. De olika rummens karaktär beskriver skilda sidor hos dig. Den övre delen av huset symboliserar det du är medveten om. Den undre delen handlar om det omedvetna.

Står det på fast och stadig grund? I vilket skick är huset? Var i huset befinner du dig?

Mat är kärlek

Kärlek är känslomässig näring. Den som är upptagen av kärlek kan drömma om mat. Gemenskap, respekt och mättnad söker den hungrige i drömmen. Mat beskriver också sexuell kärlek.

Lagar du mat åt andra? Finns det mat kvar till dig? Hur smakar det? Är bordet dukat? 

Vatten är känslor

Utan vatten kan ingen leva. Utan känslor blir livet torrt och trist. Känslor är livsviktigt för människan. Den törstige vill dricka och den smutsige bada.

Se på var du befinner dig i förhållande till vattnet.

Är vattnet klart eller grumligt? Är det varmt eller fruset? Befinner du dig på ett stormigt hav? Ser du en porlande bäck?

Resor är livets väg

Att resa är att förflytta sig. Den känslomässiga resan är livet självt. Förflyttningen kan ske till fots, med cykel, med båt eller med kommunikationsmedel av olika slag. Drömmens resa beskriver hur du klarar livet just nu.

Hur tar du dig fram? Hur ser vägen ut? Finns det något hinder? Har du packningen med?